Det ryktas kring en kraftsamling mot Kristianstad på söndag!

Fick för ett tag sedan höra att det skulle bli en stor handbollsfest på Söndag i Eriksdalshallen.
Alltså Söndag den 5 februari blir det gratis inträde till två handbollsmatcher i Stockholms innerstad. En satsning inom Stockholmshandbollen som förhoppningsvis genererar till mer publik och ett ökat intresse.

Först spelar damerna kl 13.30 mot Kärra och kl 16.00 spelar vi mot Kristianstad.

Damernas match kommer bli väldigt viktig eftersom Kärra leder serien. Detta toppmöte blir väldigt intressant då Tumbas damer är ett lag som sällan förlorar på hemmaplan. Nu när vi även flyttar in allt till Eriksdallshallen för en kraftsamling så skall publiken bli den åttonde spelaren. En vinst vore bra för framtiden.

Vår match mot Kristianstad är väldigt viktig. Ett Kristianstad som det alltid blåser mycket kring. Och nästan alltid kommer ordet "mycket pengar" in i diskussionen. Laget har precis skrivit på för en ny tränare och det är ingen mindre än Ola Lindgren. Detta betyder att Kenneth får lämna över den evigt brinnande facklan OCH en del av hans lön. 80 000 kr i månaden blir Olas nya lön. Vart kommer allt ifrån?

Denna söndag skall vi visa Kristianstad att även vi är starka hemma. Denna kraftsamling som klubben nu går igenom kommer resultera i att vi får mer tryck i hallen och en extra injektion av energi.

Ta me dina vänner och alla du känner för denna handbollsfest. Det kommer även vara tävlingar och utlottning av hotellvistelser.

Jag ser fram emot denna Söndag. Dels för matchen men även för att se hur mycket publik som kommer och stöttar oss.

/Krook 



Onsdag 18/1 Ny energi = Nytt Inlägg

Jag sitter på mitt hotell i Köpenhamn och får ett samtal, men kan tyvärr inte svara, jag får ett meddelande som säger att jag har ett röstmeddelande i min inbox. Jag ser att det är min chef från Sverige och går ut för att lyssna på vad han har att säga. Jag antar att det har med jobb att göra men så var inte fallet.

Meddalende lät ungefär såhär ”Filip har du läst nyheterna, H43 har dragit ur sig ur Elitserien pga konkurs, vad innebär det egentligen? Får ni kvala då, eller får den som kommer två i Allsvenskan H43:s plats, Aja hör av dig, ciao”.

 

Jag blir helt stum för några sekunder och ställer mig frågan ” Ja vad händer egentligen”. Efter ett tag så var den enda lösningen på denna situation att vi och Hammarby får kvala vilket som.

 

Jag går då in i konferensrummet och loggar in på handbollimedia och får se de översta länkarna. Sant som det var sagt så stämde detta. H43 har alltså dragit sig ur pga för dålig ekonomi.

 

Vi tar då en kort break i utbildningen och jag säger då till vår VD som har hand om kursen att vi kommer att få kvala uppåt i år pga att ett lag har gått i konkurs. Han säger då ”Kul att höra, för ett kval klarar ni väl”. Fast på engelska.

 

Jag har väldigt svårt att sätta ord på vad som har hänt. Men en känsla av lättnad och glädje spred sig direkt i kroppen och det känns som man fått en ny chans. En chans som vi garanterat ska kriga för. Samtidigt är det tråkigt för ett lag som H43 att det ska sluta på ett sådant sätt. Dessutom att vi får kvala pga andra inte klarar av ekonomin känns fel.

Det hade varit mycket roligare att få kvala om vi klarade av att undvika sistaplatsen själva. Men jag säger som en gammal tränare till mig sa för några år sedan ”Tur är något man förtjänar”.

 

Jag läser även i alla artiklar att H43:s spelare är fria att gå. Och att det som vill stanna får göra det. Det måste vara en väldig pärs för dem att få sina liv helt omskakade.

H43 kommer alltså att spela i Allsvenskan nästa år och förmodligen att gå upp väldigt snabbt. Läser även i en annan artikel att Zoran tänkte stanna och hjälpa klubben. Tänk dig Zoran i allsvenskan. Punktad från start utan att ens ha presterat.

 

Imorgon har vi träningsmatch mot Hammarby i kalla idrottshuset. Och då menar jag kalla. Det kommer bli kul att få höra Hammarbyspelarnas reaktion på detta. Sedan ska det bli kul att möta dem i en träningsmatch, stämningen kommer vara lite mer avslappnad men båda kommer att vilja vinna med tanke på att båda våra matcher har slutat 23-23.

Detta kommer bli vår tredje match mot Hammarby i år och vi kommer även att möta dem en gång till innan kvalet. Väl i kvalet kommer vi möte dem två gånger till. Alltså kommer vi spela mot Hammarby sex ggr på en säsong, är det normalt? Jag tycker absolut inte att det är tråkigt, tvärtom, dessa matcher är årets höjdpunkt med mycket publik och spännande handboll.

Ingen har väl missat att det är handbolls-EM. Dock är det väldigt stor skillnad på media i Danmark mot Sverige. I Danmark är det stora löp om allt, flera uppslag i den danska versionen av aftonbladet. I Expressen som jag sitter och läser på tåget har två uppslag och framsidan av sportbladet. Två sidor efter handbollsdelen är det ett dubbeluppslag om Brolins korta men intensiva karriär.

Får inte glömma heller att vi fick en till liten spalt i Expressen i ”det hände” där Claes Hellgren skriver några rader om EM.

Stå på er handbollsreportrar!

Jag tror att Sverige har stor chans att gå långt i detta EM. Laget måste väl klassas som joker och har möjlighet att skrälla.

Jag missade gårdagens match mot Tjeckien men jag läste tidningarna och det verkar som Kim Andersson var grym samtidigt som Palicka fick komma in i målet och stängde igen fullkomligt.

Det är även kul att Andreas Nilsson går bra. Han kommer alltså inte att spela i Skövde nästa år. Han har säkerligen fått ett par anbud redan. Ska bli kul att se hur bra han kan bli i framtiden. Han är ju trotts allt född 90 och borde klassas som ung och lovande.

Jag låg även på Hotellrummet och såg på Idrottsgalan. Den största snackisen var nu i efterhand var väl att Rolf-Göran Bengtsson vann Jerringpriset. Han har säkert gjort ett kanonjobb med hästen och mockat många stall varje dag osv. Men allvarligt talat, är detta ett skämt? Är det hästens eller Rolf-Göran förtjänts?

Den svenska avundsjukan har slagit till…

 

Nu håller mina ögon på att sjunka ihop och fantasin är slut.

Ny energi för kommande utmaningar gör livet enklare. Framtiden ser ljus ut.

/Krook



RSS 2.0