Varför skall pengar styra Idrotten?

Med tanke på vad som händer i handbollssverige kan jag inte hålla mina fingrar och tankar i styr.

Nu kanske många tycker att jag har fått mycket luft under mina vingar och vågar skriva ett blogginlägg. Att jag har fyllt mina lungor tillräckligt osv. Men alla har rätt till en åsikt, dum som smart, korkad som idiotiskt osv. Om ni tycker jag är irriterande och konstig är det er åsikt och jag respekterar detta.

 

Det har väl inte undgått någon vad som hänt i handbollssverige?

Jag fick tre SMS under en kort tid från Bulten, Matte och min chef angående Hammarbys tvångsnedflyttning.
Först kände jag en otrolig glädje, men den byttes snabbt ut mot en känsla att Hammarby ändå klarar sig, med tanke på att de lyckades förra gången, likväl som Hål43 gjorde.  (nej jag stavade inte fel…)


NI kan läsa mer på denna hemsida http://www.hammarbyhandboll.se/


'Jag tycker att det är väldigt konstigt att liganämnden går ut med att tvångsnedflytta Hammarby 6 veckor för tidigt. Det är en match kvar av elitserien och nu påverkas inte bara Hammarby, utan flera lag får nu det lättare att hamna på rätt sida av sträcket.


Fast å andra sidan har Hammarby levt på konstgjord andning i flera år. Detta ligger nog till grund till att liganämnden tröttnade och gav Hammarby beslutet tidigare än väntat.


Vad jag har fattat det som så måste Hammarby få in 1 miljon kronor innan onsdag. Annars får vi platsen i kvalserien.


Hade jag spelat i Hammarby hade jag varit skogstokig och krävt både det ena och det andra. Att ha spelat 31 matcher och det är en match kvar och får då nej från en liganämnd som tycker att ekonomin är viktigare än sporten


Jag vill även nämna alla spelare i Hammarby som har kämpat grymt bra i år. Jag citerar Tomas Axner via Twitter ” Tycker att spelare och ledare i Hammarby som sportsligt var på g att fixa nytt kontrakt, ska ge sig själva en klapp på axeln för gott jobb.”


Så vad händer nu egentligen?

Jo, den allsmäktige Ralf Lundberg i liganämnden låter sig hälsa genom Johan Flinck på Twitter ”Det är enkelt: Tumba och Hammarby byter plats i elitserien. Tumba får kvala.”


Åter igen glädje, MEN jag vågar fan inte tro något. Det kommer väl in någon rik knös med stort Hammarbyhjärta och katten med nio liv klarar sig kvar ännu än gång

 


Många kanske tycker att det endast borde vara 5 lag i kvalserien där 4 lag går upp istället för 3 som det vanligtvis är. Jag håller med om att det låter vettigt och jag hade tyckt likadant om jag spelat i Västerås, Lindesberg, Aranäs, Hål43, OV Helsingborg/Skånela. Men nu spelar jag i Caperiotumba och tycker att detta är ett riktigt bra beslut.

 

Jag kom ihåg förra året när Lindesberg åkte ur och Bajen fick kvala. Redan då hade de dålig ekonomi och hade liganämnden på sig med piskan om pengar. Då snackades det om att Bajen inte skulle få kvala utan att 4 lag skulle gå upp från kvalserien osv, även fast Lindesberg låg sist. Men Bajen klarade sig ännu än gång och vi lyckades att ta förstaplatsen.

 
Jag känner glädje över att vi får en andra chans.

 

Jag känner ilska för att vi inte lyckades själva.

 

Jag känner glädje över att det eventuellt kan bli ett till år i Elitserien med Caperiotumba

 

Jag känner ilska över att pengar styr idrotten.

 

 

/Krook



RSS 2.0